De stage ervaring van Laurens op de recruitment afdeling!

Hey, mijn naam is Laurens! Ik ben een derdejaars bedrijfskunde student aan de hogeschool Rotterdam! In september is mijn stageperiode begonnen op de recruitment afdeling. Na een maandje alleen met Matthijs te hebben samengewerkt, is er sinds een aantal weken een leuke nieuwe stagiair bijgekomen.

 

Laurens

 

Oriëntatie

Ik ben op tijd begonnen met zoeken, maar ik ben uiteindelijk pas heel laat aan een stageplek gekomen. Eind juli kwam ik op praktijklink.hr.nl, de stageplaza van mijn hogeschool, de vacature van StudyWorks tegen. Ik heb eigenlijk meteen mijn cv en motivatiebrief opgestuurd! Ik werd diezelfde dag nog gebeld door Matthijs met de vraag of ik op gesprek wilde komen. Omdat het inmiddels eind juli was heb ik zonder na te denken gelijk een gesprek ingepland. Eenmaal in het sollicitatiegesprek kon ik een beetje kennis maken met het bedrijf en de sfeer op de werkvloer. Dit sprak mij allemaal erg aan. De leidinggevende zijn allemaal nog jong en hebben veel begrip als het gaat om het nemen van schooltijd. Na het sollicitatiegesprek kreeg ik te horen dat hij diezelfde week nog drie andere sollicitanten zou spreken voor deze functie. Hij zou het me aan het einde van de week laten weten.

StudyWorks was een van de weinige bedrijven die reageerde op mijn sollicitatie. Na het gesprek werd ik opeens opgebeld door twee andere bedrijven, waar ik ook gesolliciteerd had. Deze bedrijven wilde mij ook uitnodigingen voor een gesprek. Ik had voor mezelf al bedacht dat het slim was om wat achter de hand te hebben, mocht ik het bij StudyWorks niet worden. Maar toen ik hoorde dat ik was aangenomen als stagiaire bij StudyWorks heb ik gelijk de bedrijven opgebeld en gezegd dat ik al een plek gevonden had. Ik vond de sfeer tijdens het gesprek erg aangenaam en het sprak me allemaal wel aan. Daarnaast was ik zo blij dat ik een plek had gevonden dat ik het eigenlijk meteen officieel wilde maken. 

 

Werkzaamheden

Ik ben werkzaam op de recruitment afdeling en ik val onder Matthijs – Hoofd recruitment. Recruitment houdt zich bezig met alle binnenkomende sollicitanten en verwerkt daarnaast ook alle ontslagen. Eigenlijk houden wij ons bezig met al het coach contact voor StudyWorks. Van origine ben ik niet zo’n beller, tijdens het sollicitatiegesprek werd mij wel al duidelijk gemaakt dat ik dit wel veel zou gaan doen. Ik zag dit meer als een uitdaging dan als een obstakel. Ik wilde, in plaats van dat ik het awkward vond, gewoon de telefoon kunnen oppakken en mensen kunnen bellen. Na zo’n twee maanden in mijn stage kan ik zeggen dat ik er wel een stuk beter in ben geworden!

Als leerdoel had ik natuurlijk niet dat ik wilde leren bellen. Voor mij is het allerbelangrijkste dat ik de kennis die ik de afgelopen drie jaar heb geleerd niet voor niets heb opgedaan. Ik wilde mijn kijk op het bedrijf delen en nadenken over bepaalde aspecten binnen het bedrijf. Ik wilde iets kunnen toevoegen aan StudyWorks. Ik wil me verder ontwikkelen als beginnend bedrijfskundige en tijdens het sollicitatiegesprek liet Matthijs mij inzien dat StudyWorks een bedrijf is waar dit zeker kan.

Voordat de stageperiode begon wist ik niet goed wat ik kon verwachten en/of toevoegen. Nu ik twee maanden bezig ben zie ik dat ik zeker wat kan toevoegen! Ik ben analytisch sterk en leg snel verbanden. Ik vind het leuk om te sparren over ideeën om het bedrijf verder te laten ontwikkelen. Daarnaast ben ik een harde werker en dat probeer ik elke dag te laten blijken op kantoor!

 

stage op de recruitment afdeling

 

Werkvloer

Zoals ik had aangeven leek de sfeer mij op de werkvloer erg leuk en sprak het mij allemaal erg aan. Dit gevoel is in de loop van de stageperiode alleen maar gegroeid! Ik vind het een hele fijne werksfeer, ’s middags kan er gewoon een muziekje aan en doet iedereen wat hij moet doen. Tussen de werkzaamheden door is er altijd tijd voor een lolletje, dit is voor mij erg belangrijk. Ik ben een nogal een energiek persoon en ik vind het lastig om mij voor een langere tijd te concentreren. Die lolletjes of een kort gesprekje maken het voor mij allemaal een stuk leuker. De eerste twee maanden zijn echt voorbij gevlogen en heb nu al zin in het vervolg!

 

Ben jij na het lezen van dit blog enthousiast geworden en wil je ook stage lopen bij ons, bekijk dan nu onze stage vacatures!

Bekijk onze andere blogs