Employer branding stage bij StudyWorks

Hoi ik ben Sophie, ik ben 21 jaar en ik zit momenteel in mijn 2e jaar Internationale Communicatie en Media aan de Erasmus Universiteit. Ik heb een meewerkstage op de afdeling Employer branding!

 

Employer branding stage

Aan het einde van mijn 2e jaar stond een korte stage op de planning waarbij ik zelf een stage mocht zoeken in de branche die mij het meest aansprak. Communicatie en Media zijn twee hele brede begrippen en je kan er alle kanten mee op. Ik wist ook nog niet helemaal welke kant ik nou exact op wilde, dus het was een redelijke zoektocht. Ik kreeg vrij snel een uitnodiging via Stageplaza binnen voor een veelzijdige functie. Tijdens mijn sollicitatie werd duidelijk dat ik deel zou uitmaken van het Employer branding team waar ik eigenlijk van alle beetjes wat mocht leren. Veel mensen zijn waarschijnlijk nog niet bekend met Employer branding of passen het niet actief toe, maar het doel is om je bedrijf zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor buitenstaanders om te werken en om de band tussen medewerkers en het bedrijf sterker te maken. Je wilt natuurlijk dat je medewerkers zich verbonden voelen met het bedrijf en in feiten ambassadeurs zijn van jouw merk. Zo werf je de best passende en gemotiveerde medewerkers. 

 

Werkzaamheden 

Mijn werkzaamheden binnen StudyWorks zijn vooral social media en communicatie gerelateerd. Zo ga ik samen met mijn collega stagiaire over alle social media content van StudyWorks en hebben wij de launch van Part of Something Bigger verzorgd. Iedere dinsdag hebben we weer een dilemma om het dinsdag dilemma te verzinnen en zijn we wekelijks bezig met content voor het Part of Something Bigger kanaal. We schrijven de nieuwsbrieven naar zowel de coaches als de klanten en is het mijn taak om de huidige recruitment strategie bij te werken en te vernieuwen daar waar nodig. Daarnaast ben ik ook bezig met het vertalen van de StudyWorks website naar het Engels. Dit zijn een paar voorbeelden van de taken die mij bezig houden de week door. Ik heb dus een hele brede functie en ik ben vrij om te leren wat ik wil. Ik mag bij iedere afdeling meekijken of vragen stellen als ik geïnteresseerd ben in de werkzaamheden van een andere stagiaire. Als ik hier één ding geleerd heb, dan is dat om te durven vragen wanneer je iets wilt weten of iets nodig hebt! 

 

employer branding

 

Eigen inbreng

Naast de algemene werkzaamheden, is er heel veel vrijheid voor je eigen inbreng en ideeën. Zo heb ik samen met mijn employer branding team een fotoshoot gehouden in Rotterdam voor Part of Something Bigger. Ik ben geen professioneel fotograaf, maar deze dag heeft me veel nieuwe inzichten gegeven in fotografie. Daarna kwam de nabewerking in adobe lightroom wat ik nog nooit had gedaan en hier heb ik ook veel nieuwe trucjes door geleerd. Mijn creativiteit heeft de vrije loop gekregen en dat heb ik zeker gewaardeerd. Ik heb ook nog nooit een launch meegemaakt van een merchandise merk, maar samen met mijn collega stagiaire hebben wij volledige verantwoordelijkheid gekregen om dit op te zetten en uit te voeren. Dit was een onwijs hectische, maar leuke ervaring!

 

De werkvloer

Ik ben wat later binnen gekomen bij StudyWorks dan de rest van de stagiaire poule, dus ik kwam binnen in een groep die eigenlijk al 2 maanden had samengewerkt. Dit vond ik aan het begin ietwat spannend maar de sfeer en mentaliteit is zo relaxed binnen StudyWorks dat je heel makkelijk op wordt genomen in de groep. Zo zit ik tussen de afdeling marketing en recruitment en dat is, naast het harde werk, een gezellige boel. De werkvloer is erg informeel en er is ruimte voor een grap hier en daar, maar je moet wel inzet tonen en hard werken uiteraard. Ik heb hele leuke mensen leren kennen binnen StudyWorks en de vrijdagmiddagborrel helpt daar goed aan mee. Als je gezellig blijft zitten op vrijdag leer je mensen echt op een andere manier kennen. Ik heb zeker geen spijt dat ik hier stage heb gelopen en ik houd er mooie herinneringen aan over. 

 

Ben jij na het lezen van dit blog enthousiast geworden en wil je ook stage lopen bij ons, bekijk dan nu onze stage vacatures!

Bekijk onze andere blogs