Employer Branding stage bij StudyWorks!

Hi! Ik ben Marjolein, 21 jaar oud en ik ben Employer Branding stagiair bij StudyWorks. Ik ben met een wat andere reden hier dan de meeste stagiaires, ik ben hier namelijk niet in verband met mijn studie. Ik heb in de zomer van 2020 mijn bachelor bedrijfskunde afgerond aan de Radboud Universiteit en wilde daarna niet gelijk beginnen met een master. Ik wilde graag een tussenjaar nemen om mezelf verder te ontwikkelen en praktijkervaring op te doen. Vandaar dat ik nu een half jaar bij StudyWorks stage loop en dit bevalt mij erg goed! Ik vertel jullie graag wat meer over mijn ervaring als Employer Branding stagiair bij StudyWorks.

 

De sollicitatie

Voor de zomer had ik al mijn sollicitatiegesprek bij StudyWorks. Toen ik op zoek ging naar een stage, sprong dit bedrijf er voor mij echt uit. Uit de vacature van de stage Employer Branding bleek dat StudyWorks een groeiend bedrijf is waar de gemiddelde leeftijd werknemers vrij dicht bij mijn eigen leeftijd ligt. Dit sprak mij heel erg aan en daardoor had ik ook gelijk gesolliciteerd. Tijdens mijn sollicitatiegesprek kwam de leuke, open en jonge sfeer ook echt naar boven. Het gesprek was vrij informeel en ik werd daardoor ook echt op mijn gemak gesteld. Dit zorgde ervoor dat ik mij ook beter kon uiten en dat het een heel gezellig gesprek was. Ik hoorde op het eind van het gesprek dat ik al was aangenomen en dat ik in september mocht gaan beginnen!

 

Stage Employer Branding

Employer Branding is een vrij nieuwe stage binnen StudyWorks, maar het is wel een hele belangrijke stage. Samen met twee andere stagiaires op de Employer Branding afdeling ben ik verantwoordelijk voor het werven en behouden van coaches. Wij moeten er samen voor zorgen dat StudyWorks een aantrekkelijk bedrijf is om bij te gaan werken en dat ze ook bij ons willen blijven werken. Zelf ben ik voornamelijk verantwoordelijk voor het behouden van de coaches. Ik heb als taak gekregen om de verbondenheid met de coaches te vergroten. StudyWorks heeft coaches door heel Nederland in dienst die niet altijd aan het werk kunnen en daarom is verbondenheid met het bedrijf erg belangrijk. Het doel is om onze coaches in plaats van “ik geef bijles” nu “ik werk bij StudyWorks” te laten zeggen. 

 

Aan de hand van verschillende taken ben ik samen met mijn twee mede stagiaires Employer Branding deze verbondenheid aan het verbeteren. Ten eerste beheren we samen de social media van StudyWorks. Denk hierbij aan de Instagram, LinkedIn en Facebook. Wij proberen minimaal dagelijks iets op Instagram te posten, zoals een story of een post. Dit zorgt er enerzijds voor dat de coaches StudyWorks vaak voorbij zien komen en anderzijds dat StudyWorks meer contact heeft met de coaches buiten het werkgebied. Ten tweede ben ik verantwoordelijk voor het versturen van de e-mails naar de coaches. Denk hierbij aan de maandelijkse nieuwsbrief met updates, maar ook aan mails tussendoor over leuke projecten. Ten derde hebben wij de ‘Werken bij StudyWorks’ website opgericht, de website waarop je nu deze blog leest! De website is speciaal ingericht voor onze coaches en geeft een kijkje achter het team van StudyWorks en stelt ook andere coaches voor. Ten vierde zijn wij bezig met het oprichten van StudyWorks merchandise. Deze merch kunnen coaches aan terwijl ze aan het werk zijn, maar juist ook als ze chill thuis zitten. De merch is een extra reminder dat ze bij StudyWorks werken en dat ze hier ook trots op zijn.

 

employer branding

 

Jezelf ontwikkelen

Al deze taken zijn vrij nieuw voor mij en boden dan ook zeker een uitdaging tijdens mijn eerste stageweken. Tijdens mijn studie ben ik vrij breed opgeleid aan de hand van artikelen en onderzoeken, maar heb ik nooit echt gewerkt in een bedrijf. Ik werd dan ook echt in het diepe gegooid, maar dit heeft er juist voor gezorgd dat ik snel kon groeien en kon leren. Ook geeft de Employer Branding stage mij de mogelijkheid om mijn huidige vaardigheden te verbeteren en nieuwe vaardigheden te leren. Zo ben ik communicatief veel sterker geworden en heb ik veel moeten samenwerken. Daarnaast ben ik vanuit mezelf vrij perfectionistisch en hecht ik veel waarde aan structuur en dat is zeker uitgedaagd tijdens deze stage. Bij StudyWorks kan een dag vrij chaotisch zijn, maar dit geeft mij juist de mogelijkheid hiermee om te leren gaan.  

 

Zoals ik al eerder heb genoemd, is het een bedrijf waar veel jonge mensen werken en dit zorgt er dan ook voor dat elke werkdag gezellig is. Dit bedrijf geeft mij echt het idee alsof ik nog steeds aan het studeren ben met medestudenten. Daarnaast hangt er ook een hele fijne sfeer. Iedereen is hier welkom en wordt geaccepteerd. Je werkt echt samen in een grote groep en niemand valt erbuiten. 

 

Bij elkaar heeft StudyWorks mij de mogelijkheid gegeven om mezelf verder te ontwikkelen. Ik ben tijdens deze stage aan het leren hoe ik mij moet bewegen binnen een organisatie en moet opkomen voor mijn ideeën. Ik ben erg blij dat ik nu wat praktijkervaring opdoe voor de toekomst en ik ben dan ook erg dankbaar voor deze kans. Ik raad daarom zeker iedereen die zichzelf wil uitdagen en wil werken in een jong en gezellig team aan om hier te solliciteren! 

 

Ben jij na het lezen van dit blog enthousiast geworden en wil je ook stage lopen bij ons, bekijk dan nu onze stage vacatures!

Bekijk onze andere blogs