DIT ZIJN AL ONZE VEELGESTELDE VRAGEN:

Klik op de vraag om het antwoord te zien. Staat je vraag er niet bij of wil je graag meer uitleg? Neem dan vooral contact met ons op – we helpen je graag!

ALGEMEEN

WAT DOET STUDYWORKS?

StudyWorks levert bijles, huiswerkbegeleiding en examentraining voor alle vakken en niveaus van de middelbare school en basisschool. Dit vindt zowel plaats aan huis als online. Daarnaast ondersteunt StudyWorks verschillende scholen en kinderopvang organisaties door heel Nederland. Zo zetten wij leerkrachten (in opleiding) voor de klas en pedagogisch medewerkers in op verschillende kinderopvang locaties.

HOEVEEL MEDEWERKERS HEEFT STUDYWORKS?

StudyWorks werkt met een enthousiast en hecht team op kantoor in Utrecht, maar onze StudyWorkers zitten verspreid door heel Nederland. Samen mogen we 10.000+ mensen echte StudyWorkers noemen!

HOE LANG BESTAAT STUDYWORKS AL?

StudyWorks bestaat al sinds 2008. Wat begon als een groep vrienden die bijles gaf via Marktplaats is uitgegroeid tot een van de grootste spelers op het gebied van onderwijs en kinderopvang in Nederland.

HOE KAN IK EEN STUDYWORKER WORDEN?

Je kan een StudyWorker worden door bijles te geven, scholen te helpen door voor de klas te staan, examentraining te geven of huiswerkbegeleiding te geven. Daarnaast kan je ook kinderdagverblijven door heel Nederland versterken als pedagogisch medewerker. Als laatste hebben we ook altijd intern vacatures om het team van StudyWorks te versterken. Al deze vacatures vind je op de site! Je kan ook gelijk solliciteren voor een van onze vacatures door op 'solliciteer direct' te klikken.

VACATURES

WAT VOOR SOORT VACATURES BIEDT STUDYWORKS?

StudyWorks heeft meerdere soorten vacatures: werken als bijlescoach, als  toekomstig docent voor de klas of in de kinderopvang. Als bijlescoach kan je naast de reguliere bijles ook examentraining en huiswerkbegeleiding geven. Als je voor de klas gaat staan, kan je onder anderen invallen als een docent uitgevallen is en de reguliere les geven, surveilleren tijdens toetsen, maar ook een kleiner groepje leerlingen extra begeleiding bieden bij het schoolwerk. Als jij gaat werken in de kinderopvang sta jij op de groep bij een kinderdagverblijf, of een buitenschoolse opvang. 

HOE MOET IK SOLLICITEREN?

Je kan op verschillende manieren bij ons solliciteren. De snelste manier is om op de knop ‘solliciteer direct’ rechtsboven op de site te drukken en je gegevens in te vullen. Je kan daarnaast via elke vacaturepagina solliciteren. Je mag natuurlijk ook altijd een mail naar recruitment@studyworks.nl sturen of ons even bellen op 06-39760255 om je sollicitatie door te geven.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN DE VACATURES?

StudyWorks heeft verschillende vacatures omtrent (bij)les geven:

Als bijlescoach kan je zowel bijles als huiswerkbegeleiding en examentraining geven. Met bijles geven biedt je inhoudelijke ondersteuning bij een schoolvak. Bij examentraining belicht je specifiek de examenonderwerpen en bereid je de leerling voor op het komende eindexamen. Bij huiswerkbegeleiding zal je de leerling helpen bij het maken, overzichtelijk houden en plannen van het huiswerk.

Als je scholen gaat ondersteunen door voor de klas te staan, help je de scholen onder anderen bij het lesgeven en begeleiden van leerlingen, surveilleren tijdens toetsen en begeleiden van kleinere groepjes leerlingen met het schoolwerk.

 

Wanneer je gaat werken in de kinderopvang werk op een kinderdagverblijf of een buitenschoolse opvang. Op een kinderdagverblijf werk je met kinderen van 0-4 jaar en in de buitenschoolse opvang met kinderen van 4-12 jaar.

BIJLES GEVEN

WAAR KAN IK BIJLES GEVEN?

Je geeft bijles aan huis in of rondom je eigen woonplaats. Wij zoeken een leerling die bij je past én zo dicht mogelijk in de buurt woont. Wij kunnen je ook vragen om online bijles te geven: in dat geval maakt het natuurlijk niet uit waar je woont.

WAT IS HET UURLOON?

Het uurloon is €13,-, dit is ook het bedrag dat wij uitbetalen. Bij onze overeenkomst is er geen sprake van loonheffingskorting. Deze kun je bij een ander baantje zonder problemen aan zetten.

HOEVEEL UREN KAN IK GEMIDDELD BIJLES GEVEN?

Dit hangt heel erg af van de aanvragen die binnenkomen en de regio waar je woont. Wij linken jou aan een aanvraag als deze rondom je woonplaats is en bij je voorkeuren past. Dit zorgt ervoor dat sommige bijlescoaches veel uren in de week maken en andere coaches een week niet worden ingepland. Het werk kan dus erg fluctueren!

OP WELKE BASIS MATCHEN WIJ EEN COACH MET EEN LEERLING?

Bij het matchen kijken wij naar een combinatie van persoonlijkheid, cijfers en ervaring. Bij StudyWorks vinden wij de klik met een leerling minstens net zo belangrijk als de ander genoemde aspecten. Wanneer er een goede klik is tussen jou en je leerling zal de kennisoverdracht prettiger en effectiever verlopen.

WIE ZIJN MIJN COLLEGA BIJLESCOACHES?

StudyWorks heeft meer dan 4000 bijlescoaches in dienst door heel Nederland. Een groot deel hiervan zijn studenten, maar we hebben ook vakspecialisten in dienst. De studenten die voor StudyWorks werken zijn opgeleid op hbo- en universitair niveau of zijn nog bezig met een studie. Jouw vakspecialist collega’s zijn voornamelijk docenten die naast het reguliere lesgeven graag bijles willen geven of docenten die gepensioneerd zijn en graag hun kennis willen overbrengen op anderen.

VOOR DE KLAS STAAN

HOE KAN IK EEN SCHOOL HELPEN?

StudyWorks werkt nauw samen met basisscholen in Nederland die op zoek zijn naar gemotiveerde docenten (in opleiding) die kunnen helpen het opvangen van het lerarentekort. Zo kan het zijn dat jij nodig bent om een les rekenen te geven aan een klas of een leerling die moeite heeft met spelling één op één te helpen. Kortom, jij werkt mee op een school die jouw hulp goed kan gebruiken!

HOEVEEL UUR KAN IK GEMIDDELD VOOR DE KLAS STAAN?

Dit hangt heel erg af van de aanvragen die binnenkomen en de regio waar je woont. Sommige scholen zijn op zoek naar een invaller voor een dag, andere scholen zoeken iemand die vijf dagen in de week voor een langere periode kan werken. Het werk kan dus erg fluctueren!

HOEVEEL VERDIEN IK ALS IK VOOR DE KLAS STA?

Je verdient bij StudyWorks €18,- per uur wanneer jij nog bezig bent met jouw opleiding. Wanneer jij de pabo / lerarenopleiding afgerond hebt, verdien je €30,- per uur. Op je urenbriefje vul je de uren in die je op de school aanwezig was en hebt geholpen. De uren krijg je standaard een maand later uitbetaald.

KRIJG IK EEN REISKOSTENVERGOEDING?

Of je een reiskostenvergoeding krijgt hangt onder andere af van de afstand die je moet reizen naar de school toe en of je een studentenreisproduct hebt. Dit overleggen we telefonisch wanneer je ingepland wordt bij een school.

WERKEN IN DE KINDEROPVANG

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN KINDERDAGVERBLIJF (KDV) EN EEN BUITENSCHOOLSE OPVANG (BSO)?

Het kinderdagverblijf is voor kinderen tussen de 0-4 jaar oud. Deze opvang is vaak al vroeg open, namelijk van 7 tot 7, bestaande uit verschillende diensten. De buitenschoolse opvang is voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud. De BSO dient voornamelijk voor de opvang van kinderen ná school, dus van 12 tot 7 uur Tijdens de vakanties is de BSO langer open, namelijk dezelfde tijden als de KDV.

HOEVEEL UUR KAN IK WERKEN IN DE KINDEROPVANG?

Een korte BSO dienst begint al bij ongeveer 4 tot 5 uur. Een lange dienst (voornamelijk op een KDV) kan oplopen tot 9 uur. Dit gaat natuurlijk allemaal op basis van overleg en beschikbaarheid. De kinderopvang is van maandag t/m vrijdag geopend. Maximaal kun je dus 45 uur werken in een week.

HOEVEEL KAN IK VERDIENEN IN DE KINDEROPVANG?

De vergoeding is €18,- per uur. Een maximale werkweek is 45 uur, namelijk 5 dagen van 9 uur. Dat komt neer op €810,- per week en €3.500 per maand!

KRIJG IK EEN REISKOSTENVERGOEDING?

STA IK ALLEEN OP EEN GROEP?

Nee, je staat niet alleen voor de groep. Het werk op een kinderopvang verricht je altijd met minimaal 2 personen. Dit is gedaan naar aanleiding van het 4 ogen principe wat verplicht is binnen de kinderopvang.

EXAMENTRAINING GEVEN

WAAR KAN IK EXAMENTRAINING GEVEN?

Je geeft examentraining aan huis in of rondom je eigen woonplaats. Wij zoeken een leerling die bij je past én zo dicht mogelijk in de buurt woont. Wij kunnen je ook vragen om online examentraining te geven: in dat geval maakt het natuurlijk niet uit waar je woont.

WAT IS HET UURLOON?

Het uurloon is €13, dit is ook het bedrag dat wij uitbetalen. Bij onze overeenkomst is er geen sprake van loonheffingskorting. Deze kun je bij een ander baantje zonder problemen aan zetten.

HOEVEEL UREN KAN IK GEMIDDELD EXAMENTRAINING GEVEN?

Dit hangt heel erg af van de periode, de aanvragen die binnenkomen en de regio waar je woont. Rond de examenperiode zullen veel aanvragen binnenkomen. Wij linken jou aan een aanvraag als deze rondom je woonplaats is en bij je voorkeuren past. Dit zorgt ervoor dat sommige examentrainers meerdere uren in de week maken en andere examentrainers soms een tijd niet worden ingepland. Het werk kan dus erg fluctueren!

OP WELKE BASIS MATCHEN WIJ EEN EXAMENTRAINER MET EEN LEERLING?

Bij het matchen kijken wij naar een combinatie van persoonlijkheid, cijfers en ervaring. Bij StudyWorks vinden wij de klik met een leerling minstens net zo belangrijk als de ander genoemde aspecten. Wanneer er een goede klik is tussen jou en je leerling zal de examentraining prettiger en effectiever verlopen.

STAGES

WANNEER KAN JE STAGE LOPEN BIJ STUDYWORKS?

StudyWorks werkt met twee stageperiodes in het jaar. De eerste stageperiode loopt van september tot en met januari. De tweede stageperiode loopt van februari tot en met eind juni/begin juli. Als je meer of minder maanden stage moet lopen, is dit zeker ook mogelijk bij ons. Wij zijn hierin erg flexibel!

HOEVEEL STAGIAIRES NEMEN JULLIE AAN?

Wij hebben elke periode ongeveer acht stagiaires in dienst, verdeeld over de sales en communicatie-, recruitment, marketing en employer branding afdelingen.

HOEVEEL STAGEVERGOEDING KRIJG IK PER MAAND?

De stagevergoeding hangt af van de hoeveelheid dagen die je werkt bij StudyWorks. Bij vier dagen in de week ontvang je een stagevergoeding van €240,- per maand. Bij vijf dagen in de week ontvang je een stagevergoeding van €300,- per maand.

KRIJG IK EEN REISKOSTENVERGOEDING?

Als je stage bij ons loopt, krijg je geen reiskostenvergoeding. StudyWorks gaat ervan uit dat je in het bezit bent van een studentenreisproduct.

CONTACT

HOE KAN IK JULLIE HET BESTE BEREIKEN?

Je kan StudyWorks bereiken via de mail (recruitment@studyworks.nl), de telefoon (06-39760255) en het contactformulier. Wij reageren het snelst als je ons belt.

HOE LANG DUURT HET ONGEVEER VOORDAT IK EEN ANTWOORD TERUG HEB?

StudyWorks probeert zo snel mogelijk te reageren. Doordeweeks zal dit op de dag zelf gebeuren. Als je een vraag stuurt in het weekend, reageren wij meestal maandag.

MET WIE KRIJG IK CONTACT?

Je krijgt altijd een bericht terug van een van onze medewerkers. Het kan zijn dat je verschillende mensen spreekt, het ligt er namelijk maar net aan wie er op dat moment aanwezig is.