DIT ZIJN AL ONZE VEELGESTELDE VRAGEN:

Klik op de vraag om het antwoord te zien. Staat je vraag er niet bij of wil je graag meer uitleg? Neem dan vooral contact met ons op – we helpen je graag!

ALGEMEEN

StudyWorks levert bijles, huiswerkbegeleiding en examentraining voor alle vakken en niveaus van de middelbare school en basisschool. Dit vindt zowel plaats aan huis als online. Daarnaast staan namens StudyWorks leerkrachten in opleiding voor de klas.

StudyWorks werkt met een kleinschalig team op kantoor in Utrecht, maar de echte medewerkers zitten verspreid over Nederland. Samen mogen we 4000+ mensen echte StudyWorkers noemen!

StudyWorks bestaat al sinds 2008. Wat begon als een groep vrienden die bijles gaf via marktplaats is uitgegroeid tot een van de grootste spelers op het gebied van bijles in Nederland.

Je kan een StudyWorker worden door bijles te geven, voor de klas te staan, examentraining te geven of huiswerkbegeleiding te geven. Daarnaast kan je ook intern in het team van StudyWorks werken. Al deze vacatures vind je op de site! Je kan gelijk solliciteren door op 'solliciteer direct' rechtsboven op de site te klikken.

VACATURES

StudyWorks heeft twee soorten vacatures: werken als bijlescoach of als  toekomstig docent voor de klas staan. Als bijlescoach kan je naast regulier bijles ook examentraining en huiswerkbegeleiding geven. Als je voor de klas gaat staan, kan je onder andere een reguliere les geven of een groepje leerlingen extra begeleiding bieden.

Je kan op verschillende manieren bij ons solliciteren. De snelste manier is om op de knop ‘solliciteer direct’ rechtsboven op de site te drukken en je gegevens in te vullen. Je kan daarnaast op elke vacaturepagina solliciteren. Je mag natuurlijk ook altijd een mail naar ons sturen of ons even opbellen om je sollicitatie door te geven.

StudyWorks heeft vier verschillende vacatures omtrent lesgeven. Als bijlescoach biedt je  inhoudelijke ondersteuning bij een schoolvak. Als examentrainer belicht je specifiek de examenonderwerpen en bereid je de leerling voor op het komende eindexamen. Als huiswerkbegeleider zal je de leerling helpen bij het maken, overzichtelijk houden en plannen van het huiswerk. Als je voor de klas gaat staan, help je scholen bij het lesgeven en begeleiden van leerlingen. 

BIJLES GEVEN

Je geeft bijles aan huis in of rondom je eigen woonplaats. Wij zoeken een leerling die bij je past én zo dicht mogelijk in de buurt woont. Wij kunnen je ook vragen om online bijles te geven: in dat geval maakt het natuurlijk niet uit waar je woont. 

Het uurloon is €11, dit is ook het bedrag dat wij uitbetalen. Bij onze overeenkomst is er geen sprake van loonheffingskorting. Deze kun je bij een ander baantje zonder problemen aan zetten.

Dit hangt heel erg af van de aanvragen die binnenkomen en de regio waar je woont. Wij linken jou aan een aanvraag als deze rondom je woonplaats is en bij je voorkeuren past. Dit zorgt ervoor dat sommige bijlescoaches vele uren in de week maken en andere coaches niet worden ingepland. Het werk kan dus erg fluctueren!

Bij het matchen kijken wij naar een combinatie van persoonlijkheid, cijfers en ervaring. Uiteraard is de klik met een bijles leerling net zo belangrijk als de ander genoemde aspecten. Wanneer er een goede klik is tussen jou en je leerling zal de kennisoverdracht prettiger en effectiever verlopen.

StudyWorks heeft meer dan 4000 bijlescoaches in dienst in heel Nederland. 68 % hiervan zijn studenten en 32% zijn vakspecialisten. Deze studenten zijn opgeleid op hbo- en universitair niveau of zijn nog bezig met een studie. Jouw vakspecialist collega’s zijn voornamelijk docenten die naast het reguliere lesgeven graag bijles willen geven of docenten die gepensioneerd zijn en graag hun kennis willen overbrengen op anderen.

VOOR DE KLAS STAAN

StudyWorks werkt nauw samen met basisscholen die op zoek zijn naar gemotiveerde studenten die kunnen helpen het lerarentekort op te vangen. Zo kan het zijn dat jij nodig bent om een les rekenen te geven aan een klas of een leerling die moeite heeft met spelling een op een te helpen. Daarnaast werkt StudyWorks ook samen met middelbare scholen om daar lessen te verzorgen. Kortom, jij werkt mee op een school die jouw hulp goed kan gebruiken!

Dit hangt heel erg af van de aanvragen die binnenkomen en de regio waar je woont. Sommige scholen zoeken voor een uurtje per week mensen, anderen zelfs voor vijf hele dagen. Het werk kan dus erg fluctueren!

Je verdient bij StudyWorks €14,- per uur door voor de klas staan. Enige voorbereiding krijg je niet uitbetaald. Op je urenbriefje vul je alleen de uren in dat je op de school aanwezig was en hebt geholpen. De uren krijg je standaard een maand later uitbetaald.
 

Nee, standaard krijg je geen reiskostenvergoeding. Wij zoeken altijd een school bij jou in de buurt, zodat je niet ver hoeft te reizen. 

HUISWERKBEGELEIDING GEVEN

Je geeft huiswerkbegeleiding aan huis in of rondom je eigen woonplaats. Wij zoeken een leerling die bij je past én zo dicht mogelijk in de buurt woont. Wij kunnen je ook vragen om online huiswerkbegeleiding te geven: in dat geval maakt het natuurlijk niet uit waar je woont. 

Het uurloon is €11, dit is ook het bedrag dat wij uitbetalen. Bij onze overeenkomst is er geen sprake van loonheffingskorting. Deze kun je bij een ander baantje zonder problemen aan zetten.

Dit hangt heel erg af van de aanvragen die binnenkomen en de regio waar je woont. Wij linken jou aan een aanvraag als deze rondom je woonplaats is en bij je voorkeuren past. Dit zorgt ervoor dat sommige huiswerkbegeleiders vele uren in de week maken en andere huiswerkbegeleiders niet worden ingepland. Het werk kan dus erg fluctueren!

Bij het matchen kijken wij naar een combinatie van persoonlijkheid, cijfers en ervaring. Uiteraard is de klik met een leerling net zo belangrijk als de ander genoemde aspecten. Wanneer er een goede klik is tussen jou en je leerling zal de huiswerkbegeleiding prettiger en effectiever verlopen.

EXAMENTRAINING GEVEN

Je geeft examentraining aan huis in of rondom je eigen woonplaats. Wij zoeken een leerling die bij je past én zo dicht mogelijk in de buurt woont. Wij kunnen je ook vragen om online examentraining te geven: in dat geval maakt het natuurlijk niet uit waar je woont. 

Het uurloon is €11, dit is ook het bedrag dat wij uitbetalen. Bij onze overeenkomst is er geen sprake van loonheffingskorting. Deze kun je bij een ander baantje zonder problemen aan zetten.

Dit hangt heel erg af van de periode, de aanvragen die binnenkomen en de regio waar je woont. Rond de examenperiode zullen veel aanvragen binnenkomen. Wij linken jou aan een aanvraag als deze rondom je woonplaats is en bij je voorkeuren past. Dit zorgt ervoor dat sommige examentrainers meerdere uren in de week maken en andere examentrainers niet worden ingepland. Het werk kan dus erg fluctueren!

Bij het matchen kijken wij naar een combinatie van persoonlijkheid, cijfers en ervaring. Uiteraard is de klik met een leerling net zo belangrijk als de ander genoemde aspecten. Wanneer er een goede klik is tussen jou en je leerling zal de examentraining prettiger en effectiever verlopen.

STAGES

StudyWorks werkt met twee stageperiodes in het jaar. De eerste stageperiode loopt van september tot en met januari. De tweede stageperiode loopt van februari tot en met eind juni/begin juli. Als je meer of minder maanden stage moet lopen, is dit zeker ook mogelijk bij ons. Wij zijn hierin erg flexibel!

Wij hebben elke periode ongeveer zes stagiaires in dienst, verdeeld over de inplan-, recruitment, marketing en employer branding afdelingen.

De stagevergoeding hangt af van de hoeveelheid dagen die je werkt bij StudyWorks. Bij vier dagen in de week ontvang je een stagevergoeding van €240,- per maand. Bij vijf dagen in de week ontvang je een stagevergoeding van €300,- per maand.

Als je stage bij ons loopt, krijg je geen reiskostenvergoeding. StudyWorks gaat ervan uit dat je in het bezit bent van een studentenreisproduct.

CONTACT

Je kan StudyWorks bereiken via de mail, de telefoon en het contactformulier. Wij reageren het snelst als je ons belt. 

StudyWorks probeert zo snel mogelijk te reageren. Doordeweeks zal dit op de dag zelf gebeuren. Als je een vraag stuurt in het weekend, reageren wij meestal maandag.

Je krijgt altijd een bericht terug van een van onze medewerkers. Het kan zijn dat je verschillende mensen spreekt, het ligt er namelijk maar net aan wie er op dat moment aanwezig is.