Een creatieve stage bij StudyWorks!

Hola, mijn naam is Jasper Postma, 23 jaar oud, stagiaire bij StudyWorks en woonachtig in Arnhem. Ik volg de opleiding Commerciële Economie aan de Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch. Ik zit momenteel in het derde jaar van mijn studie en ben blij dat ik eindelijk in de praktijk aan de slag mag, want na twee jaar lessen via Teams lag mijn motivatie ietwat lager. 

Inmiddels ben ik nu een maand werkzaam bij StudyWorks in Utrecht. Ik ben begonnen met stage lopen op de afdeling employer branding en zal het team versterken tot aan de zomervakantie! 

 

Zoektocht naar de stage

In november/ december ben ik begonnen met de zoektocht naar een stageplek. Ik heb vrijwel direct een bericht op mijn LinkedIn pagina geplaatst en kreeg hierop meerdere reacties. Na in gesprek te zijn geweest met drie bedrijven is het gesprek met StudyWorks mij het meeste bijgebleven. Ik had een gesprek met Sary en Vienne en ik werd na een gesprek van +/- 45 minuten enorm enthousiast. 

Ik kreeg later die week een belletje van Matthijs (Recruitment) met de vraag bij welke afdeling ik wou beginnen. Omdat ik graag creatief bezig ben en hier nog veel meer over wil leren ben ik begonnen bij employer branding. Meer uitleg over wat employer branding is? Klik dan hier 🙂 

 

Mijn afdeling en werkzaamheden

Op deze afdeling houd ik mij bezig met het creëren van een prettige werkomgeving voor de coaches. StudyWorks telt op het kantoor +/-30 werknemers maar in totaal hebben wij meer dan 4000 coaches. Om deze coaches niet een “uitzendbureau” vibe te geven is het van belang dat zij zich betrokken voelen bij StudyWorks. Dit doe ik door het creëren van content op de sociale media kanalen en het verzenden van nieuwsbrieven. In deze taken word ik volledig losgelaten en mag ik mijn eigen creatieve kijk er op loslaten. Uiteraard wordt er wel meegekeken door Vienne of ik geen gekke foto’s plaats op Instagram. 

Daarnaast ben ik vanuit school bezig met het verbeteren van de werkenbij website van StudyWorks. Wij merken namelijk dat nieuwe coaches zich aanmelden via de website en vervolgens niet meer terugkeren. Dit is natuurlijk zonde, er staat namelijk enorm veel nuttige informatie op de website.

Ook staan er momenteel verouderde video’s op de website. Deze video’s moeten worden vernieuwd en een duidelijk beeld gaan creëren over de werkzaamheden van een coach of een pabo-student die voor de klas staat. Dit is een opdracht waar ik erg naar uitkijk. Ook omdat ik dan kennis ga maken met coaches, docenten en directeuren van scholen. 

In de aankomende weken staat er ook een verhuizing op het programma. StudyWorks gaat namelijk verhuizen naar een groter pand waar veel meer ruimte is om te groeien. Elke afdeling krijgt een eigen ruimte en een aparte chillruimte voor de vrijmibo’s. Meer redenen voor mij om langer te blijven hangen op de vrijdagmiddag 🙂

 

 

Conclusie

Aan het begin van de stage vond ik het lichtelijk spannend om met iedereen in contact te komen. Er was een grote groep stagiaires waarvan niemand elkaar kende. Dit zorgt soms voor wat ongemakkelijke momenten aan de lunchtafel maar na 3/4 weken was dit al verleden tijd. We zijn allemaal jong, houden niet van eentonig werk en zeker niet van een formele werksfeer. Er is meer dan voldoende ruimte om met elkaar te lachen en plezier te maken. Daarnaast wordt er uiteraard keihard gewerkt en zijn er veel werkzaamheden die de dagen goed opvullen. De dagen vliegen daardoor voorbij en naar eigen inbreng wordt ook echt geluisterd. Kortom, wat mij betreft een perfecte stage waar ik veel ga leren op het sociale en branding gebied! 

 

Toekomst

Hierna krijg ik de mogelijkheid om een minor te gaan volgen, ik moet voor mijzelf nog kiezen of dit mediapsychologie of beleggen wordt.  Na mijn minor mag ik gaan afstuderen, voor mijn afstudeerstage lijkt het mij tof om te zien hoe employer branding wordt toegepast bij een groot internationaal bedrijf. Employer branding trekt mij enorm aan en ik vind de denkwijze hierachter erg interessant. Als ik ben afgestudeerd wil ik graag voor een langere termijn gaan backpacken in Azië of Australië, alleen moet ik mijn vriendin nog overtuigen.. 

 

Ben jij nieuwsgierig geworden na het lezen van deze blog en wil je mijn plek overnemen in september? Klik dan hier voor de openstaande vacatures!

Bekijk onze andere blogs