Marketing stage bij StudyWorks!

Hoi! Mijn naam is Bart en ik ben 21 jaar. Ik zit in mijn vierde jaar bedrijfskunde aan de Hogeschool Utrecht. Momenteel ben ik bezig met mijn afstudeerstage bij StudyWorks, op de marketingafdeling.

 

Marketing Stage

 

Hoe ben ik bij StudyWorks terecht gekomen?

Het half jaar voor mijn afstudeerproject heb ik een minor gevolgd in E-marketing en Social Media marketing. Ik vond deze minor zo interessant dat ik graag in de marketing af wilde studeren. In mijn zoektocht naar een stage in de marketing kwam ik via stageplaza terecht bij StudyWorks. Tijdens mijn sollicitatiegesprek merkte ik dat er veel tijd in je geïnvesteerd werd en ik voelde mij meteen op mijn plek. Het sollicitatiegesprek duurde anderhalf uur en na het gesprek was ik ervan overtuigd dat ik bij dit bedrijf mijn afstudeerstage wilde lopen.

Voordat mijn stage kon beginnen heb ik nog twee online cursussen gevolgd (Google Ads Display & Search) om meer kennis op te doen van de Google Ads waar ik in ging werken.

 

Eerste weken

Door mijn bedrijfskundige achtergrond was het voor mij in de eerste weken flink aanpoten. Gelukkig werden mijn vragen altijd goed beantwoord door een medewerker van de marketingafdeling, Eva. Mijn stage begon met een aantal analyses, hierin probeerde ik de (online) bijles markt goed te leren kennen en te kijken wat StudyWorks kan leren van de concurrenten. In de weken die volgden heb ik langzaam kennis gemaakt met de werkzaamheden, systemen en medewerkers van StudyWorks.

 

Marketing Stage

 

Eigen inbreng en projecten

Omdat ik in deze weken best wat vrijheid kreeg begon ik ook eigen ideeën op te gooien. Dit werd goed ontvangen, wat leidde tot het maken van informatiebrochures samen met een medestagiair voor de verschillende merken van StudyWorks.

Nu ik helemaal bekend ben met de werkwijze van StudyWorks heb ik de taak gekregen om de campagnes en advertenties te schrijven voor studyworks.be! De uitbreiding van de Belgische markt is een nieuwe uitdaging voor StudyWorks en ik ben heel blij dat ik hier een onderdeel van kan zijn.

 

Leuk en leerzaam!

Het is heel leuk om te zien dat je werk als stagiair meegenomen wordt in het operationele proces en dat er genoeg vrijheid is om met eigen ideeën of projecten te komen. Ik moet nog veel leren en ik weet zeker dat ik bij StudyWorks mezelf kan ontwikkelen. De kansen om jezelf te ontwikkelen bij StudyWorks zijn namelijk groot en door de kleinschaligheid leer je alle aspecten van een bedrijf kennen in een leerzame stage!

 

Ben jij na het lezen van dit blog enthousiast geworden en wil je ook stage lopen bij ons, bekijk dan nu onze stage vacatures!

Bekijk onze andere blogs