Meet the team met Joran Koeleman!

In dit segment interviewen wij de mensen die StudyWorks iedere dag laten draaien. Vandaag maken wij kennis met: Joran!

 

Joran

 

Wat doe je bij StudyWorks?

In september ben ik bij StudyWorks begonnen als stagiaire. Samen met Charley ben ik gestart met het opzetten van samenwerkingen tussen scholen en StudyWorks om bijvoorbeeld te helpen bij leerachterstanden en het lerarentekort. Zo zetten we invallers voor de klas wanneer docenten of leraren zelf niet de les kunnen geven. Inmiddels zijn we ruim 7 maanden verder, heb ik mijn stageperiode met een goede voldoende afgerond en zijn er al 50 samenwerkingen met scholen gerealiseerd. 

 

 

 

Wat studeer je?

Ik studeer ondernemerschap en retailmanagement. Ik moet nu nog 1,5 jaar.

 

Wat zijn je hobby’s?

Volleyballen, uitgaan en met vrienden afspreken. Verder heb ik niet echt veel hobby’s, ik werk namelijk ook veel. 

 

Wat is je lievelingskleur?

Blauw denk ik… of ‘Grolsch groen’. Ik ben echt een bier liefhebber haha!

 

Wat is de grootste uitdaging tijdens je werk?

In het begin vond ik de eerste sales gesprekken met scholen vooral lastig. Vooral om het verhaal netjes te vertellen en niks belangrijks te vergeten. Nu vind ik het gebruiken van verschillende schooltermen soms nog lastig in de gesprekken, ik heb nog moeite om deze uit mijn hoofd te leren. 

 

Wat vind je het leukst aan je werk?

De gezelligheid en de ontspannen sfeer op kantoor vind ik heel gezellig. Er zijn veel jonge mensen om je heen wat het werk bij StudyWorks erg leuk maakt.

 

Van wie zou je graag nog een keer bijles willen hebben en voor welk vak?

Ik zou nog wel graag een keer biologie bijles willen hebben van Matthijs de Jongh (hoofd recruitment). 

 

Wat is je grootste fout geweest op kantoor?

Te lang geen contact opnemen met een school die wel met ons samen wilde werken, waardoor we een kant verloren. 

 

Wat neem je mee naar huis van StudyWorks?

Heel veel kennis en vaak een lege fles ice op de vrijdagavond…

 

Welke wijze woorden wil je graag meegeven aan onze coaches?

Zeg niet op het laatste moment af en vul je urenbriefje in!

 

Waar denk je dat je over 5 jaar bent?

Ik hoop dan iets te doen in de evenementenwereld in verband met mijn studie. Ik heb hiervoor ook al gewerkt in de evenementenwereld. Nu is dat natuurlijk door de corona situatie lastig, maar hier wil ik later wel weer in verder gaan. Ik heb hiervoor al vaker podia opgebouwd voor verschillende festivals, waaronder mysteryland. Ik hou zelf ook erg van festivals, dus het lijkt me vet om hier later iets mee te doen. 

 

Wie is je grootste idool?

Elon Musk als ondernemer. Vanwege wat hij heeft bereikt en opgebouwd.

 

Heb je als kind zelf bijles gehad? 

Nee. Niet omdat ik overal goed in was, maar liever de vakken wilde laten vallen dan bijles krijgen. Ik vond het op die leeftijd niet zo interessant. Gelukkig is het wel allemaal goed gekomen!

 

Heb je zelf wel eens bijles gegeven?

Echt bijles gegeven niet, ik heb vroeger wel af en toe mijn zusje geholpen met haar schoolwerk. 

 

Als je bijles zou geven, in welk vak zou dit dan zijn?

Waarschijnlijk in M&O of economie. Dit vind ik de meest interessante vakken.

 

Hoe leer jij het beste voor school?

Dat verschilt, de ene keer zet ik even een muziekje aan, de andere keer wil ik graag dat het stil is om me heen. Ik zit vaak gewoon op mijn kamer en probeer mijn telefoon weg te leggen. Ik hou wel van veel pauze tussendoor als afleiding. 

 

Als je een wens mocht laten uitkomen, welke zou dat zijn?

Dat we weer feestjes kunnen houden en de festivals weer terug komen!

 

Wat zijn je favoriete seizoenen?

Sowieso de zomer, want dan zijn er altijd veel feestjes en is het lekker warm dus dan kan je gezellig buiten zitten met vrienden. Daarnaast vind ik de winter ook leuk, maar alleen voor het weekje wintersport en daarna hoeft het voor mij niet meer koud te zijn. Ik ga altijd op wintersport naar Oostenrijk met mijn ouders, zusjes, vrienden van mijn ouders en hun kinderen. 

 

Met wie op kantoor kan je het beste samenwerken?

Ik denk toch met Charley, want daar werk ik ook het meeste en langste mee samen. Dus dit gaat nu ook automatisch het makkelijkst.

 

Ben je meer spontaan of een planner?

Ligt eraan met wat, als het belangrijke dingen zijn plan ik het liever goed, maar als het gaat om een biertje drinken met vrienden kan je me 5 minuten van tevoren bellen!

 

Ben je meer een doener of een denker?

Met belangrijke dingen denk ik wel goed na, maar met minder belangrijke dingen doe ik het vaak eerst en denk ik daarna meestal pas na of het handig was haha. 

 

Wil jij na dit interview ook deel uitmaken van ons team, bekijk dan hier onze vacatures!

Bekijk onze andere blogs

Studiekeuze
Overige

#5 Tips om een goede studiekeuze te maken

Een studiekeuze maken kan een uitdagende en soms overweldigende taak zijn, vooral als je niet precies weet wat je wilt doen of waar je passies