Mijn stage ervaringen op de inplan afdeling!

Hoi, mijn naam is Mart, 18 jaar oud en momenteel werkzaam als stagiaire bij StudyWorks. Op het moment volg ik de opleiding Bedrijfskunde aan de Christelijke Hogeschool Ede. Ik zit in het 2e jaar van mijn opleiding, het eerste jaar was vooral veel informatie ontvangen en verwerken, nu mag ik eindelijk mijn kennis toepassen in de praktijk! Ik ben begin februari bij StudyWorks begonnen en zal tot aan de zomervakantie stage lopen binnen het bedrijf. Dit doe ik op de afdeling sales & inplan.

 

Zoektocht naar de stage

Ik ben 2 maanden voor dat ik moest beginnen met mijn stage begonnen met het zoeken naar een stageplek. Dit liep iets anders dan verwacht, ik kon niet echt een leuke stageplek vinden en toen had ik ineens nog maar een paar weken. Gelukkig werd ik toen benaderd door Matthijs (hoofd recruitment). Een week later had ik mijn gesprek en dit verliep erg fijn. Ik zou later die week bericht krijgen of ik het was geworden of niet maar kreeg 2 uur later al een bericht dat ik mocht komen stage lopen. Ik heb het erg naar mijn zin binnen StudyWorks en merk dat ik mijzelf verder aan het ontwikkelen ben! 

 

Mijn afdeling en werkzaamheden

Op de afdeling Sales & Inplan plannen wij de bijlessen in. Wij hebben rond de 4000 coaches in het hele land, deze coach benaderen wij aan de hand van de klantwensen. Het is erg veel bellen met klanten en contact hebben met coaches om zo de geschikte coach te vinden voor de klant.

Vanuit school ben ik bezig met het inplanproces in kaart brengen. Ik vergelijk het oude inplanproces met hetgeen wat momenteel wordt gebruikt en kijk dan naar eventuele verbeterpunten. Dor middel van het optimaliseren van dit proces kunnen ouders/ kinderen namelijk eerder gekoppeld worden aan onze coaches. Sary, hoofd sales & inplan, begeleidt mij hierbij, daarnaast kan ik voor vragen ook terecht bij mijn collega’s.

 

Ervaring tot nu toe

Aan het begin van de stage was bellen niet iets waar ik naar uit keek, maar gedurende de stage heb ik steeds vaker moeten bellen en ik zie er nu niet meer tegenop! Recent zijn wij verhuisd en heeft iedereen zijn eigen afdeling, dit werkt een stuk fijner! Daarnaast is er nu een grote ruimte waar we gezellig kunnen eten of een potje pingpong kunnen spelen samen! 

 

Toekomst

Ik ga volgend jaar een minor doen, waar en welke ben ik nog niet over uit, de richting van recht vind ik ook erg interessant. Wat ik later wil doen moet ik nog ontdekken, ik wil misschien wel mijn eigen bedrijf beginnen maar concrete ideeën heb ik daar nog niet over. 

Bekijk onze andere blogs