Part of Something Bigger – Join the Movement!

Part of Something Bigger – Join the Movement!

 

Een tijdje geleden was de launch van onze nieuwe kledinglijn ‘Part of Something Bigger’! Part of Something Bigger is een nieuw initiatief van StudyWorks om het onderwijs te steunen. In samenwerking met onze designer en de coaches van StudyWorks zijn er hele toffe hoodies en sweaters ontstaan met drie unieke design waar we erg trots op zijn!

 

Part of Something Bigger

 

Het ontstaan van Part of Something Bigger

StudyWorks begon het project van de kledinglijn met het idee om merchandise te ontwikkelen de coaches van StudyWorks. Met meer dan 4000 coaches in dienst die zich dagelijks inzetten om leerlingen door heel Nederland te helpen met hun schoolwerk wilde StudyWorks graag iets terug doen voor haar werknemers.

StudyWorks is destijds via Instagram op zoek gegaan naar een designer die ons wilde helpen met het ontwerpen van de merchandise. We hebben hier via Instagram een design wedstrijd van gemaakt, omdat we graag truien wilden ontwikkelen met een toffe uitstraling die mensen echt graag aan zouden willen trekken. De winnaar van deze wedstrijd is vervolgens aan de slag gegaan om een aantal hele vette designs te maken. Deze hebben we gepost op de Instagram story van StudyWorks en onze coaches hebben kunnen stemmen op hun favoriete design. Na het stemmen zijn er drie designs uitgekomen. Deze hebben we met de hulp van onze coaches verder uitgewerkt tijdens een online focusgroep.

 

Part of Something Bigger

 

In de tijd dat we bezig waren met het designen van de hoodies en sweatshirts moesten de scholen vanwege de Corona pandemie voor de tweede keer hun deuren sluiten. Dit bracht veel zorgen met zich mee over mogelijke onderwijsachterstanden bij leerlingen. Hieruit is het idee van Part of Something Bigger ontstaan.

 

Ons doel: Goed onderwijs voor ieder kind

Het doel van Part of Something Bigger is goed onderwijs voor ieder kind. Door middel van onze kleding willen wij daarom ons steentje bijdragen aan het onderwijs. Met Part of Something Bigger willen wij bij meer mensen onder de aandacht brengen dat onderwijs niet altijd vanzelfsprekend is in deze tijd. Door de huidige Corona pandemie kampen meer dan 190 landen met miljoenen leerlingen die niet naar school kunnen en docenten die online les moeten geven. Het verschil in onderwijskansen in de wereld ligt daardoor onder een vergrootglas en de situatie is dermate uit de hand gelopen dat miljoenen leerlingen waarschijnlijk een leerachterstand ontwikkelen of zelfs gestopt zijn met school.

Per verkocht kledingstuk doneren wij daarom 20% aan stichting Edukans, waarmee zij kunnen bouwen aan onderwijs in ontwikkelingslanden. Door de aankoop van een van onze hoodies of sweatshirts word jij dus Part of Something Bigger en steun je het onderwijs.

 

Badge, Knowledge & Dimension

De eerste kledinglijn van Part of Something Bigger bestaat uit drie designs die allemaal beschikbaar zijn in hoodies en sweaters. Mocht jij je ook willen inzetten voor het onderwijs, dan kun je dit doen door het bestellen van een hoodie of sweater in onze shop en zo indirect een bedrag te doneren aan Edukans.

Het zou geen Part of Something Bigger lijn zijn als er geen diepere betekenis achter zou zitten. Onze unieke designs komen dus alle drie met een verhaal en normen die in het teken staan van onze missie.

 

  • Badge

Bij StudyWorks vinden we het belangrijk om groots te dromen. We willen een positieve revolutie tot stand brengen, vol mensen die vooruit kijken en de handen ineens slaan voor een betere wereld voor de volgende generatie. Laat jouw aandeel hierin zien door middel van de Badge hoodie en be your Part of Something Bigger!

 

Part of Something Bigger
Badge hoodie

 

  • Knowledge

Kennis is de grondstof waar onze maatschappij uit opgebouwd is en vormt de mogelijkheid naar verbazingwekkende ontwikkelingen in de toekomst. Om deze reden zetten wij ons in voor de verspreiding van kennis en het zorgen voor beter onderwijs, overal in de wereld.

 

Part of Something Bigger
Knowledge hoodie

 

  • Dimension

“Er zitten twee kanten aan elk verhaal”. Dit vinden wij een belangrijke boodschap. Niet alleen van toepassing op verhalen, maar op elk probleem en elke situatie. Probeer in dimensies te denken en daarbij het grotere plaatje te zien. De geschiedenis leert ons dat wanneer we op deze manier de handen ineen slaan, pas echt grote stappen gemaakt kunnen worden.

 

Part of Something Bigger
Dimension hoodie

 

Stichting Edukans

Edukans, de ontwikkelingsorganisatie voor onderwijs, helpt kansarme kinderen in ontwikkelingslanden naar school te gaan door de toegang en kwaliteit van onderwijs te vergroten. Edukans zorgt onder meer voor scholen, lesmateriaal, training van leerkrachten, ouders en schoolmanagement.

Edukans

Hiermee maakt Edukans het verschil met goed onderwijs. Dat vergt meer dan een kleinschalige aanpak: Edukans zorgt voor structurele verandering binnen het hele onderwijs. Niet alleen trainen ze leraren, maar betrekken ook ouders bij het onderwijs van hun kinderen en lobbyen bij onderwijsinspecties en overheden. Ze leiden jongeren op in vaardigheden waar vraag naar is en besteden aandacht aan sociaal en emotioneel leren.

Edukans richt zich hierbij op 4 thema’s:

 

Klik op de thema’s om hier meer over te lezen.

 

Met een speciaal corona-terugkeerpakket helpt Edukans daarnaast ook docenten weer op weg. Leerkrachten krijgen tips hoe om te gaan met kinderen die een naaste hebben verloren of kinderen die bang zijn voor het virus. Ze geven leerkrachten informatie hoe om te gaan met leerachterstanden. Het pakket helpt docenten ook om op een kindvriendelijke manier met leerlingen over Corona te praten. Het pakket bevat posters om op te hangen in de klas. De posters leggen uit hoe je op de juiste manier je handen wast en dat je hoort te niezen en hoesten in je elleboog. Waar nodig helpt Edukans scholen ook met hygi├źnische middelen als zeep, emmers en mondkapjes.

 

Hoe kan jij helpen?

Ben jij na het lezen van dit blog enthousiast geworden over ons project en wil je het onderwijs ook graag steunen? Dan kan je ons helpen door middel van het aanschaffen van een hoodie or sweater in onze shop en zo indirect een bedrag te doneren aan stichting Edukans.

Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op de website partofsomethingbigger.nl en volg ons vooral op Instagram voor alle updates, kortingscodes en winacties! Wil jij graag werken bij StudyWorks? Bekijk dan onze vacatures.

Bekijk onze andere blogs