Mijn stage ervaring bij StudyWorks tot nu toe!

Hi! Ik ben Jorn en sinds het begin van dit schooljaar loop ik stage bij StudyWorks. Ik loop hier nu een aantal weken stage en ik merk dat ik zelf toch meer verander dan dat ik in eerste instantie had verwacht. Ook leer ik veel nieuwe dingen die mijn klasgenoten niet leren bij hun stage.

online-bijles
De eerste stageweek van Jorn (midden)

Hoe het allemaal begon

Het begon toen ik een stage moest zoeken. Ik had werkelijk geen idee welke kant ik op moest en ging toen op vacatures zoeken in plaats van op baan/stage. Wat bedoel ik hiermee? Ik ging zoeken welke vacature mij aansprak. Het waren allemaal saaie vacatures tot ik bij die van StudyWorks kwam. Er stonden dingen in zoals de gemiddelde leeftijd van de werknemers. Dat had ik nog niet eerder voorbij zien komen… Het bleek een jong team te zijn met een gemiddelde leeftijd van 25,5 jaar uit mijn hoofd. Dat was dus al iets wat me aantrok en wat eruit sprong. Daarnaast stond er dat het handig was dat je overweg kon met de volgende programmas: Photoshop, Illustrator en ineens stond daar Mario Kart tussen! Ik heb zelden een vacature gezien waar dit niveau van humor in stond.

Verder was het een serieus aanbod voor een stageplaats. Ik was overgehaald en besloot om te solliciteren! Kort daarna werd ik gebeld door mijn toekomstig stagebegeleidster. Op dat moment wist ik nog niet dat zij mijn begeleidster zou worden, dat bleek achteraf dus wel zo te zijn. Ze belde op en ik hoorde al dat het nog een redelijk jong persoon was. Er werd mij gevraagd of ik op gesprek wilde komen en ik antwoordde met ja natuurlijk wil ik op gesprek komen, daarvoor had ik gesolliciteerd!. Het was een riskante opmerking, maar het pakte goed uit. Ze kon er gelukkig om lachen en de afspraak stond.

Van sollicitant naar stagiair

Ik had mijn gesprek met twee uiterst spontane personen. Mijn stagebegeleidster en de oprichter van het bedrijf zelf. Toen ik binnen liep, kreeg ik gelijk het gevoel alsof ik thuis kwam. De sfeer was relaxed, de mensen waren open en gezellig en er was een mooie afwisseling tussen hard werken en een grapje tussendoor. In het begin van het gesprek was ik nog best zenuwachtig, maar in de eerste paar minuten verdween dat redelijk snel. Er werden vragen gesteld waar het niet eens ging om het antwoord, maar op de manier hoe ik antwoord gaf. Bij de vragen waar het wel om het antwoord ging, was het ideale antwoord niet wat het leek te zijn. Ik had echter mijn woordje al klaar. Van sommige vragen weet je gewoon dat ze gesteld gaan worden, daar kan je jezelf op voorbereiden. Een vraag die ik niet snel meer vergeet was de vraag Hoe perfectionistisch ben je, of hoe kijk je aan tegen fouten maken?Dit vond ik een interessante vraag, de twee die mij interviewden vonden het antwoord dat ik gaf nog interessanter denk ik. Ik denk dat ik hier keihard op mijn bek ga.Dat was mijn antwoord. Twee verbaasde gezichten keken me aan en ze vroegen mij waarom ik dit antwoord gaf, ik kom hier tenslotte om stage te lopen. Dit is een meewerkstage en als ik alles al wist en alles al kon, zou ik geen stage meer hoeven te lopen. Stages zijn ervoor bedoeld om te leren, om fouten te maken en dan weer van je fouten te leren. De verbazing in de gezichten van de twee die met mij het gesprek voerde was echt leuk om te zien. Ze zeiden dat dit antwoord eigenlijk het goede antwoord was! Het ging erom dat ze uit mijn antwoord konden halen dat ik niet bang was om fouten te maken. De tijd dat je de meeste fouten maakt, is de tijd waarvan je het meeste leert. Aan het einde van het gesprek, liep ik de deur uit met een stageadres! I did it!

Samen sterk

Gedurende mijn eerste paar weken van deze stage, merkte ik al dat dit echt de stage was voor mij. Dat kwam niet door de werkzaamheden, maar door de rest. Hoe de mensen met elkaar omgaan, de balans tussen werken en grappen, de gehele sfeer was zo ontzettend prettig. Tot op de dag van vandaag sta ik elke dag op met het positieve gevoel dat ik weer aan de slag mag. Er is geen dag voorbij gegaan waarop ik niet heb gelachen. Hier geldt zeker de uitspraak een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

Naast dat je je sociaal goed ontwikkeld, ontwikkel je ook een verantwoordelijkheidsgevoel. Je wordt niet alleen betrokken bij grote projecten, maar zelf verantwoordelijk gesteld. Dit geeft een druk op je schouders, maar het geeft ook vertrouwen. Ze geloven in jou om dit project te leiden, iedereen vertrouwd elkaar. Dat geeft extra vertrouwen in elkaar en in jezelf! Op het moment dat je er niet uitkomt, is er minstens een handvol collegas beschikbaar die je willen en kunnen helpen. Je staat er nooit alleen voor, dat weet ik zeker! 

Naast het leren vertrouwen op elkaar, het verantwoordelijkheidsgevoel en een sociaal aspect, wordt er ook een stukje zelfstandigheid van je verwacht. Je krijgt veel vrijheid, maar daarbij zit ook weer dat stukje verantwoordelijkheid. Aan het einde van de rit, moet jij laten zien wat je hebt bereikt. Het is helemaal niet erg als het niet lukt, maar dan moet je op tijd aan de bel trekken. Hier komt het stukje van niet bang zijn om fouten te maken weer terug. Naast dat je zelfstandig te werk moet kunnen gaan, speelt time management ook een grote factor. StudyWorks is een bedrijf dat snel groeit, dat momentum heeft. Dat willen we doorzetten! Naast dat je grote projecten hebt lopen, moet het bedrijf nog steeds draaiende worden gehouden. Dit betekent dat het meewerken met het bedrijf naast de projecten loopt. Soms zijn deze twee te combineren, maar in de meeste gevallen zal je zorgvuldig je tijd moeten indelen. Communiceer met andere afdelingen en help elkaar. Dat bespaart ontzettend veel tijd en vooral heel veel overbodige moeite.

stage ervaring

Voor je het weet is het voorbij

Ik loop hier nog maar een paar weken stage en heb het al zo ontzettend naar mijn zin. Ik denk zelfs dat ik StudyWorks ga missen als mijn stage voorbij is. Naast het meewerken in een bedrijf, leer ik hier out of the box denken, verantwoordelijkheid nemen, het vertrouwen hebben in jezelf en in anderen, zelfstandig te werk gaan, time management en het efficiënt werken door simpelweg goed te communiceren. De afgelopen weken heb ik al zoveel geleerd en zal ik ook nog zo veel leren van deze mensen. Ik weet het nu zeker; ik ga StudyWorks missen!

Ben jij na het lezen van dit blog enthousiast geworden en wil je ook stage lopen bij ons, bekijk dan nu onze stage vacatures!

Bekijk onze andere blogs