Stage lopen op de recruitment afdeling bij StudyWorks

Hi! Mijn naam is Rita en ik ben derdejaars bedrijfskunde student aan de Hogeschool van Amsterdam. Vanaf februari loop ik een half jaartje stage bij StudyWorks. Een half jaar is best kort en daarom wil ik van elke dag genieten. Samen met twee enthousiaste, gezellige collega’s zal ik de komende tijd werkzaam zijn op de Recruitment afdeling. 

 

Stage Rita

Waarom recruitment?

Zelf ben ik werkzaam als opkomende teamleider bij Albert Heijn. In de winkel leer ik van alles; vullen, bij de broodafdeling staan, deli, kassa en in de winkel meekijken. Dat is dus extern gericht. 

Ik hou ervan om op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen en wil mezelf verder ontwikkelen. Om deze reden heb ik besloten om mezelf meer te verdiepen in het interne gedeelte van een onderneming. Aandacht voor medewerkers sprak mij altijd aan en ben gaan zoeken naar vacatures die mijn interesses opwekten. Al snel kwam ik bij StudyWorks terecht. StudyWorks trok gelijk mijn aandacht door de foto’s en video’s op de website. Een jong, ambitieus team dat van gezelligheid houdt. Na het sollicitatiegesprek wist ik dat ik in ieder geval geen 09 tot 17 mentaliteit kan hebben. Ik krijg bij StudyWorks de mogelijkheid om mezelf verder te ontwikkelen en op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen. Dit wilde ik dan hoe dan ook niet uit de weg gaan.

 

De werkzaamheden

We beginnen elke dag om 09:25 uur. Vervolgens lopen we naar ons plekje en zetten we de computers aan. Het recruitment-team bestaat uit drie personen, waaronder het hoofd van de afdeling Matthijs, nog een andere stagiair en ik. Het beantwoorden van de mails en het verwerken van nieuwe sollicitaties doen we als eerst. Als de mailbox leeg is en de sollicitaties verwerkt zijn, beantwoorden we de app-berichtjes. Ook is het belangrijk om personen te benaderen die geen persoonlijke e-mail adres hebben, omdat berichtgeving via het platform Indeed bijvoorbeeld beperkt is. 

 

In de middag worden coaches gebeld die hun eerste bijles gegeven hebben. Ik vind het altijd interessant om te horen hoe de bijlessen verlopen zijn, omdat coaches vaak een leuk verhaaltje vertellen over wat zij hebben meegemaakt. Ook vragen zij om advies en kan je meedenken over mogelijke oplossingen. 

 

Tot slot werk ik aan een groot project. Dit project gaat over ‘personeelsontwikkeling’. In dit verslag komen onderwerpen aan bod die onder anderen meer informatie geven aan coaches over hoe je een leerling gemotiveerd kan houden en hoe je het beste kan communiceren met leerling en ouder. Hiervan wordt binnenkort ook een nieuwe video van gemaakt. 

 

Waar kijk ik naar uit?

Eind maart zal er een informatieve video op de website van StudyWorks gepubliceerd worden. De video zal gaan over het project ‘personeelsontwikkeling’.  Wat ik erg leuk en tegelijkertijd ook spannend vind om te doen, is het samenvoegen van verschillende onderdelen voor de video. Het maken van een theoretisch kader is niet nieuw voor mij, maar het plannen van de filmdag, brainstormen over mogelijke ideeën, het maken van een draaiboek en weten wat er in de video terugkomt zijn belangrijke, maar tegelijkertijd ook interessante onderdelen om er goed over na te denken. 

 

StudyWorks geeft mij de mogelijkheid om mijn grenzen op te zoeken, mezelf uit te dagen en mijn kwaliteiten in praktijk te brengen. Ik kijk ernaar uit om nog meer te leren en onthoud; fouten maken is niet erg! Af en toe moet je fouten maken om ervan te leren en beter te worden in jouw vakgebied. 

 

Ben jij na het lezen van dit blog enthousiast geworden en wil je ook stage lopen bij ons, bekijk dan nu onze stage vacatures!

Bekijk onze andere blogs