Werken op een BSO als pedagogisch medewerker namens StudyWorks!

Logo StudyWorks Careers

Werken op een BSO als pedagogisch medewerker namens StudyWorks!

werken op een bso

Werken op een BSO als pedagogisch medewerker namens StudyWorks!

In dit blog vertellen wij jou meer over het werken op een BSO namens StudyWorks. Wat houdt de BSO eigenlijk in? Wat voor werkzaamheden verricht je als je gaat werken op een BSO en is het iets wat bij jou past?

 

Wat is een BSO?

Een BSO (buitenschoolse opvang) is een opvang voor schoolgaande kinderen tussen de vier en dertien jaar. Kinderen kunnen naar de BSO voor, tijdens en na schooltijd. Ook in de vakanties en op studiedagen biedt de BSO opvang aan kinderen. Basisscholen zijn verplicht om een voorziening om buitenschoolse opvang aan te bieden. Scholen mogen zelf bepalen of ze dit zelf regelen of dat ze hiervoor een kinderopvang aanstellen. 

 

Het programma

Bij een buitenschoolse opvang ligt de nadruk voornamelijk op ontspanning, kinderen gaan immers de rest van de dag al naar school. Zodra kinderen op de buitenschoolse opvang komen krijgen zij dus alle tijd om te spelen, activiteiten te doen of om bij te komen.

 

Werken op een BSO

Op een buitenschoolse opvang is geen enkele dag hetzelfde, je bent continu met kinderen bezig en hebt de verantwoording over de kinderen. Daarnaast wordt creativiteit enorm gewaardeerd, bijvoorbeeld om een nieuw prikkelend spel te verzinnen of een akkefietje op te lossen tussen twee kinderen. 

De taken die je moet doen op een kinderdagverblijf zijn enorm variërend en verschillen voornamelijk aan de hand van de leeftijd van het kind. 

Het klinkt misschien alsof je de hele dag buiten spelletjes aan het spelen bent of bezig bent met knutselen, maar taken zoals de administratie, het observeren van de kinderen, en voorbereidingen treffen voor het eten zijn ook taken die jij op je bordje krijgt bij een kinderopvang. 

Via dit voorbeeld kun je zien wat voor werkzaamheden er verricht worden op een BSO en hoe dit verdeelt wordt per dag.

 

werken op een bso

 

Aan de slag op een BSO

Herken jij jezelf in de volgende punten; enthousiast, geduldig, communicatief, betrouwbaar, creatief, zelfstandig en inlevingsvermogen? Dan ben jij een van onze toppers die klaar is om aan de slag te gaan op een kinderopvang! 

 

Voor het werken in de buitenschoolse opvang is het van belang dat je minimaal een diploma pedagogie of onderwijsassistent hebt behaald. Ben je nog bezig met je opleiding, maar wil je toch graag aan de slag op een BSO? Neem dan contact op met ons en dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 

Hopelijk heb je nu een beter beeld over wat het werken in de BSO inhoudt. Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan op een BSO bij jou in de buurt en om te gaan met kinderen van verschillende leeftijden? Binnen vier stappen kun je bij ons aan de slag, meld je dus snel aan!  

 

Meer informatie over het werken op een BSO namens StudyWorks vind je in onze vacature!

 

bso