#8 Redenen om als invalkracht aan de slag te gaan bij StudyWorks

Logo StudyWorks Careers

#8 Redenen om als invalkracht aan de slag te gaan bij StudyWorks

Invalkracht

#8 Redenen om als invalkracht aan de slag te gaan bij StudyWorks

“Goedemorgen allemaal wat fijn dat jullie er weer zijn, wat hebben jullie vanmorgen ontbeten?”. Een van de vele vragen die onze coaches stellen als ze de dag starten als invalkracht. Invalkrachten zijn docenten die invallen op scholen en daarbij bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen bij een uitval of ziekte van een docent. Daarnaast kun je ook als onderwijsassistent aan de slag om te helpen op scholen. Waarom vinden onze coaches deze baan zo leuk? Waarom bij StudyWorks? Wij gingen op onderzoek uit. Lees hieronder de belangrijkste redenen waarom onze coaches zo enthousiast zijn!

 

#1 Flexibiliteit

Als invalkracht bij StudyWorks heb je de vrijheid om zelf te bepalen wanneer je werkt en op welke school. Zo staan meerdere coaches op 2 verschillende middelbare scholen en kun je al vanaf één dag in de week aan de slag gaan op verschillende scholen bij jou in de buurt!

“Ik werk al 3 jaar met een lach op mijn gezicht in het onderwijs, maar nu ik moeder ben geworden van mijn eerste kindje wil ik werken wanneer het mij uitkomt. Soms ben ik één dag in de week beschikbaar en soms vijf, daarom vind ik het fijn dat StudyWorks mij deze flexibiliteit geeft”. – Linda (29), 2 jaar actief als invalkracht bij StudyWorks.

 

#2 Diversiteit

Een werkdag van een invalkracht bij StudyWorks is nooit hetzelfde. Onze invalkrachten kunnen zelf bepalen of ze op verschillende scholen willen werken of niet. Zo kun je de ene dag op een basisschool werken en de volgende dag op een middelbare school. Hierdoor verbreed jij je ervaring enorm en breng je extra diversiteit aan in je werk. 

“Ik wil dat elke dag anders is. Ik vind het heerlijk om te werken als invalkracht met jonge kinderen, maar daarnaast wil ik mij ook oriënteren in de wat oudere groep op middelbare scholen. StudyWorks vraagt mij als invalkracht voor kortdurende vervanging, dus wanneer een vaste leerkracht op school plotseling ziek is geworden. Hierdoor verbreed ik mijn horizon en zorg ik dat ik dat mijn baan leuk blijft.” – Anna (33), 1,5 jaar actief als invalkracht bij StudyWorks.

 

#3 (persoonlijke) ontwikkeling in de praktijk

Je kan al als invalkracht aan de slag als je 120 studiepunten hebt bereikt. Hierdoor kunnen de coaches hun opgedane kennis uit de lessen direct in de praktijk brengen en dat voor een mooie vergoeding! Meer informatie over de vacatures die wij momenteel hebben, kun je hier vinden

Momenteel volg ik de opleiding Pedagogiek in Utrecht. Hiernaast wilde ik graag een bijbaantje dat aansluit op wat ik leuk vind, kinderen. Sinds ik bij StudyWorks werk, begon ik mijn opleiding nog leuker te vinden dan eerst. Ik merkte namelijk dat ik de theorie kon omzetten in de praktijk door vele bijlessen te geven aan verschillende kinderen. Hierdoor leer ik de stof van mijn studie op een leuke manier en haal ik er veel voldoening uit. Inmiddels mag ik al voor de klas staan en geef ik een gehele klas les elke vrijdag“. Geschreven door Thijs (20), 6 maanden actief als invalkracht bij StudyWorks.

 

#4 Altijd in de buurt

Mocht je nou niet ver willen reizen en toch willen werken als invalkracht op een school? StudyWorks biedt diensten op basisscholen en middelbare scholen door heel Nederland aan. Hierdoor hoeven onze coaches niet lang te reizen op op de locatie aan te komen. Daarnaast biedt StudyWorks ook reiskostenvergoeding aan!

“Ik vind kinderen geweldig en ik beleef zoveel leuke momenten op de school waar ik vast diensten overneem als invalkracht. Ik hou absoluut niet van lang reizen met het openbaar vervoer en ik heb geen rijbewijs. Daarom vind ik het fijn dat StudyWorks mij inplant op scholen dicht bij mij in de buurt. Meestal moet ik 25 min reizen om op de locatie van de school te komen”. Geschreven door Soraya (26), 8 maanden actief als invalkracht bij StudyWorks.

 

Invalkracht

 

#5 Naast je studie

Ongeveer 80% van alle invalkrachten bij StudyWorks is nog student. Werken in het onderwijs naast je studie is namelijk de nummer 1 van best betaalde bijbanen in Nederland. Een afgestudeerde pabo-student krijgt zelfs 22 euro per uur bij StudyWorks. Het werk als invalkracht helpt veel studenten van onderwijsgerelateerde studies om de theorie toe te passen in de praktijk. 

Ik wil nu een jaar lang lesgeven, ervaring opdoen en veel geld verdienen om straks te gaan doorstuderen in het buitenland. StudyWorks biedt mij 18 euro per uur aan en ik ben nu flexibel inzetbaar, waardoor ik veel uren doorbreng als invalkracht. Als ik klaar ben met studeren wil ik pas een vaste baan”. Geschreven door Joshua (21), bijna 3 maanden actief als invalkracht bij StudyWorks.

 

#6 Veel uitdaging

Houd jij van een uitdaging? Veel van onze invalkrachten geven aan dat ze het leuk vinden om als invalkracht bij StudyWorks te werken, omdat elke school zorgt voor een andere uitdaging. Zo kom je elke dag in andere omgeving en draag je een verantwoordelijkheid over zowel klassen, maar ook het begeleiden van individuele leerlingen. Daarnaast heeft elke school een andere werkmethode, waar jij ook je eigen draai aan kunt geven. Daarbij maak je ook kans op langdurig aan de slag te gaan op jouw favoriete school. 

Sinds een tijdje mag ik zelfstandig voor de klas staan als invalkracht namens StudyWorks. Ik sta dan verschillende dagen alleen voor de groep en geef ik de lessen die er die dag op de planning staan. En 2 dagen in de week heb ik een combinatie klas van groep 3 en groep 5. Dan geef ik de lessen van deze groepen tegelijk. Dat is wel heel bijzonder en echt een uitdaging voor mij”. Geschreven door Zoë (23), 2 jaar actief als invalkracht bij StudyWorks

 

#7 Iets bijdragen

Bij StudyWorks krijgen invalkrachten veel vrijheden. Zo heb je de mogelijkheid om zelf je dag in te delen en jouw lessen voor te bereiden. Binnen het ontwerpen van de lessen heb je genoeg ruimte om je creativiteit en eigen inbreng eraan toe te voegen. Als invalkracht ben je een belangrijke factor in het leven van de leerlingen, deze persoon zorgt voor regelmaat en structuur in hun dag. Daarnaast is het ook mooi als ze echt iets van jou hebben kunnen leren, naast de standaard taken. Een voorbeeld hiervan zijn tips en ezelsbruggetjes die jou vroeger ook hebben geholpen.     

 

#8 Alleen voor de klas staan                                                                                                      

“Ik vind het leuk om voor de klas te staan op scholen, maar ik wil mij wel alleen focussen op de kinderen. Ik krijg snel stress en ik wil daarom alle zaken rondom lesgeven liever niet doen, zoals het regelen van ouderavonden en rapporten. Als invalkracht bij StudyWorks hoef ik mij alleen te focussen op de kinderen”. Geschreven door Anne (21), Bijna 1 jaar actief als invalkracht bij StudyWorks.

Volg jij een onderwijsgerelateerde opleiding? of heb je deze al afgerond? Meld je dan nu aan en ga net als onze andere StudyWorkers aan de slag als invalkracht op een basis- of middelbare- school!

 

Meer informatie over het werk als invalkracht vind je in onze vacature of solliciteer direct!

 

Invalkracht StudyWorks