#6 Redenen waarom werken in de kinderopvang zo leuk is!

Logo StudyWorks Careers

#6 Redenen waarom werken in de kinderopvang zo leuk is!

Kinderopvang

#6 Redenen waarom werken in de kinderopvang zo leuk is!

Werk jij graag met kinderen? Wil jij je actief inzetten om iets bij te kunnen dragen in hun ontwikkeling? Dan is aan het werk als pedagogisch medewerker op kinderdagverblijven bij jou in de buurt misschien echt iets voor jou!  Werken in de kinderopvang haalt niet alleen het beste uit jezelf, maar ook uit de kinderen.  Zo kunnen zij op je bouwen en zorg je voor een vertrouwensband. Hierdoor laat jij zien dat de kinderen zich gehoord en gezien voelen.

 

StudyWorks is werkzaam door heel Nederland!

Via StudyWorks kan je werken bij verschillende kinderopvangorganisaties door heel Nederland. Zie jij je al werken als pedagogisch medewerker in een kinderdagverblijf, of voel jij je meer thuis in de buitenschoolse opvang? Het is allemaal mogelijk! Draag bij aan de ontwikkeling van de kinderen en krijg daarnaast ook een ruime vergoeding. Waarom vinden onze StudyWorkers het werken in de kinderopvang zo leuk? Wij gingen op onderzoek uit. Lees hieronder de 6 belangrijkste redenen waarom onze collega’s zo enthousiast zijn!

 

werken in de kinderopvang

 

#1 Kinderen zien ontwikkelen

Eén van de mooiste dingen die een ouder kan meemaken in haar leven is het zien van de ontwikkelingen van hun kind door de jaren heen. Als invalkracht in de kinderopvang zie je deze mooie momenten dagelijks. Je ziet de kinderen leren van zichzelf, van jouw kwaliteiten en die van de mensen om hen heen. Zo maak je de eerste stapjes, woordjes, vrienden en discussies mee van kinderen.

 

#2 Luisteren naar de meest creatieve peuterpraatjes

Kinderen hebben een ontzettend grote fantasie. Ze kunnen de hele dag praten over de meest grappige en niet realistische dingen, waarvan je spontaan een lach op je gezicht krijgt. Jonge kinderen maken soms de meest hilarische spel- en spreekfouten. Met sommigen kun je hele gesprekken voeren zoals over hun eerste kleuter liefdes en kinderfeestjes. Elke dag mag je dit meemaken en dat maakt een dag met de kinderen ontzettend leuk en gevarieerd. 

Via deze diplomacheck kun je nagaan of  je voldoet aan de eisen om te mogen werken op de kinderopvang!

 

werken in de kinderopvang

 

#3 Het opbouwen van een band en vertrouwen

Hoe mooi is het als jij kinderen in de kinderopvang een vertrouwd gevoel kan geven. Ze zien jou als de persoon waar ze alles over kunnen vragen. Ze vragen jou om hulp en advies en je denkt met hen mee over de situaties, zoals meningsverschillen en discussies bij de kinderen onderling. Het is belangrijk dat kinderen zich gewaardeerd en gehoord voelen. Je leert kinderen keer op keer beter kennen en zij natuurlijk ook jou. Zo maken jullie de mooie en minder mooie momenten mee.

 

#4 Een bijdrage aan de opvoeding maakt het werken in de kinderopvang uniek

Ondanks dat de opvoeding van een kind de verantwoordelijkheid van de ouder is, heb je als je als pedagogisch medewerker hier ook zeker invloed op. Zo geef je de kinderen bepaalde normen en waarde mee. Je kan er een mooie draai aan geven met dingen die jij goed kan en waarvan jij denkt dat dit voor hen bijdraagt in de ontwikkeling. Hoe mooi is het om jouw talenten en krachten over te kunnen brengen op de jongere generatie?

 

#5 Geen dag is hetzelfde!

De leeftijd van kinderen in de kinderopvang liggen tussen de 0-4 en 4-12. Dit zijn leeftijden waarbij kinderen absoluut niet lang kunnen stilzitten. Daarnaast vinden de jongere kinderen alles wat beweegt en geluid maakt leuk, en de oudere kinderen zijn gek buitenspelen, knutselen en klimmen. Als pedagogisch medewerker in de kinderopvang kun je een planning voor de dag maken, maar de kans dat precies deze activiteiten ook echt uitgevoerd worden is klein. Zo kan het voorkomen dat je jouw planning volledig gaat omgooien, omdat de kinderen liever iets anders doen. Dit maakt dat geen enkele dag in de kinderopvang hetzelfde zal zijn.

 

#6 De waardering van ouders 

Werken in de kinderopvang wordt door ouders als dankbaar werk gezien. Ouders kunnen namelijk gewoon naar hun werk, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over hun kind. Ondertussen zien zij hun kind ontwikkelen en groeien. Ouders zijn de werknemers in de kinderopvang dankbaar voor hun inzet en geven daarbij een stukje waardering die het werk ontzettend leuk maakt!

 

Ben jij enthousiast geraakt om te werken in een kinderopvang? StudyWorks biedt diensten aan op kinderopvang organisaties door heel Nederland.
Meer informatie over het werk als pedagogisch medewerker namens StudyWorks vind je in onze vacature.