Werken als onderwijsassistent voor de klas namens StudyWorks!

Logo StudyWorks Careers

Werken als onderwijsassistent voor de klas namens StudyWorks!

Werken als onderwijsassistent

Werken als onderwijsassistent voor de klas namens StudyWorks!

Als je gaat werken als onderwijsassistent bij Studyworks is geen enkele dag hetzelfde. Als onderwijsassistent ben je de extra handen en ogen van een leerkracht. Onder zijn of haar verantwoordelijkheid voer je allerlei activiteiten uit die bijdragen aan de ontwikkeling van de leerlingen. 

 

Invalkracht

 

Werkzaamheden

Je kunt bij je werkzaamheden denken aan zowel inhoudelijke taken, zoals het geven van extra uitleg aan leerlingen die dat nodig hebben, maar ook aan de ondersteunende taken van de docent, denk aan het verzorgen van de lesplanning.

Ook behoort surveilleren tijdens pauzes of toetsen behoren tot de werkzaamheden van een onderwijsassistent. Tot slot zijn organisatorische taken vaak weggelegd voor de onderwijsassistent, zoals het organiseren van excursies. Dit is het moment waar veel leerlingen naar uitkijken!

Als onderwijsassistent kun je werken in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs, maar het is ook mogelijk om in het beroepsonderwijs en volwasseneneducatie te gaan werken. Het verschilt per school welk takenpakket je als onderwijsassistent precies krijgt. Je stemt dit in de praktijk namelijk af met de leerkracht van de klas. Het ligt er ook maar net aan wat jij wil en waar een school naar op zoek is!

 

Je helpt leerlingen en collega’s

Je gaat werken als onderwijsassistent omdat je graag helpt en mensen verder brengt. Als onderwijsassistent zorg jij er dan ook voor dat geen klas meer naar huis wordt gestuurd vanwege het grote tekort binnen het onderwijs. Hiernaast zorg je dat de leerlingen een extra hulp voor de klas hebben en jouw collega-leerkrachten worden ontzien. Je kunt als onderwijsassistent basisonderwijs dan ook echt een groot verschil maken voor leerlingen in het onderwijs, hoe mooi is dat!

 

Wat is je plaats in de organisatie?

Je werkt nooit voor één docent of klas; je bent een soort vliegende keep en helpt daar waar dat nodig is. Als onderwijsassistent ben je niet bevoegd om zelfstandig aan een groep les te geven, je verricht de werkzaamheden onder verantwoordelijkheid van een bevoegd leraar of lerares.

 

Al Enthousiast?

Ben je nu al ook enthousiast in het werken als onderwijsassistent?
Via onze vacature kun je direct achterhalen of het iets voor jou is!

 

Verschillende ervaringen opdoen

Als onderwijsassistent kun je veel verschillende ervaringen opdoen. Ben jij er als onderwijsassistent-student nog niet zeker van met welke groep jij wil gaan werken? Of heb jij jaren binnen het onderwijs gewerkt en vind je juist die afwisseling binnen jouw werk zo mooi? Als onderwijsassistent kun je een kijkje nemen in verschillende groepen die het onderwijs te bieden heeft. Zo kan je echt ontdekken wat jij het allerleukste vindt om te doen!

 

werken als onderwijsassistent

 

Flexibel en altijd bij jou in de buurt

Werken als onderwijsassistent geeft veel vrijheid. Je kunt voor de klas wanneer je wilt, waar je wilt. Zo is er altijd een school bij jou in de buurt die staat te springen om een extra paar handjes. Ideaal toch! 

Ben jij een onderwijsassistent of een leerkracht in opleiding? Ook dan is het mogelijk om in het basisonderwijs aan de slag te gaan! Via onze website kun je solliciteren op een vacature die bij jou past! Daarna zullen wij een kennismaking gesprek inplannen om er achter te komen wat jouw specifieke wensen zijn. Hierna wordt er gekeken naar scholen bij jou in de buurt en of er een mogelijke match is. Voordat je het weet, ben je aan de slag als onderwijsassistent in het basisonderwijs. Wat zullen de scholen en leerlingen blij met je zijn!

 

Wie zoeken wij?

Je bent in het bezit van een diploma of studeert nog voor onderwijsassistent. Studeer je bijvoorbeeld nog voor de pabo, een docentenopleiding, iPabo, alpo, onderwijsassistent of pedagogiek? Dan zoeken wij ook zeker naar jou! Het liefste ben je constant bezig met de ontwikkeling van jouw leerlingen en ga je geen uitdaging uit de weg. Je kunt al aan slag bij een beschikbaarheid van 1 dag in de week en bent hiernaast flexibel in te zetten.

 

Iets voor jou?

Naast de ‘gewone’ onderwijsassistent, kent het middelbare en hogere onderwijs ook de Technisch Onderwijsassistent (TOA). Als TOA help je de docent bij vakken als natuur, leven & technologie, natuurkunde, scheikunde en biologie. Je maakt het mogelijk dat leerlingen tijdens de lessen allerlei proeven doen. Je zet de materialen klaar en helpt hen bij de uitvoering van het experiment. Vind je het leuk om jongeren te begeleiden in de bètavakken, dan is de mbo-4-opleiding Technisch Onderwijsassistent (TOA) wellicht iets voor jou. Je kunt deze opleiding aan verschillende Mbo-scholen volgen.

 

Solliciteer direct!

Ben je enthousiast geworden om te werken als onderwijsassistent via StudyWorks? Solliciteer dan direct en we kijken samen op welke school jij aan de slag kan!